Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 83 návštěvníků)

Úžasné langoše od kolegy ze Slovenska :-)

0.0
Úžasné langoše od kolegy ze Slovenska :-)

Potřebné ingredience

Ingredience: 1kg polohr.muky, 500ml mlieka, 250ml kyslej smotany, 50g kvasnic,1lyžička sody bikarbony, štipka soly, cukru. Toť originál :-) Pro 4-členou rodinu bohatě postačí z polovičního množství !!! Moc langoše nemusím, ale manžel o nich začal doma básnit (kolega z práce jim je dělal na nějakém dýchánku) a synek chtěl moc ochutnat. Tak jsem zalovila v receptech zde na mmb a dopadlo to nic moc. Při 2.pokusu manžel prohlásil, že tohle nejsou langoše, ale placky a že zjistí recept u kolegy. Chlapi to v práci probrali a recept byl doma. Musím uznat, že jsou úžasné a chutnají i mně :-) Kolega pochází z maďarsko- slovenských hranic, takže receptík bude původní, "nepočeštěný".

Postup přípravy

Z mlieka kvasníc soly a cukru si pripravy kvasok, pridat smotanu, muku zmiesanu so sodou a aspon na hodinu do chladničky odložiť nech nakysne :) hotovo .... To je originál... :-)

Dělala jsem z polovičního množství a bylo toho pro 4 k obědu až až. Těsto jsem udělala klasicky jako kynuté, kynulo v teple, ne v lednici, nakynulo bez problémů a krásně se s ním pracovalo. Lžící jsem si odkrajovala malé bochánky a rukou z nich nejdřív vymačkala a pak ve vzduchu dovytahala tenkou placku (může se i potrhat, nevadí to). Placka by měla být alespoň místy téměř průsvitná. Smažit se dá na pánvi, ale zapomeňte přitom na chvíli na zdravou kuchyni a nalijte dost oleje - langoše musí alespoň lehce plavat. Pozor, při smažení to je fofr, obracet se musí rychle :-) Pro netrénovaného tak akorát časově vychází vytahat placku a přitom obracet smažící se a hned zase vyměnit a.... :-)) Usmažené jsem nechávala okapat od oleje na mřížce a ještě trochu tomu pomohla ubrouskem. Manželovi se to ale nelíbilo, prý tím ubírám na správné chuti... :-) Nejlépe olej odkapával, když byly langoče na mřížce na stojato, jako talíře v odkapávači :-) No a potírat můžete dle chuti. U nás vedla klasika - rozetřený trochu naředěný česnek (potírat pak lze mašlovačkou), na to strouhaný sýr a kečup. Dobrou chuť :-)

vytahaná placka 1

S plackama není potřeba se příliš tvarovat, ty křivé a potrhané jsou nakonec nejlepší :-)

Bubliny se tvořily jako o závod :-)

Po usmažení

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

LucOss 7. 6. 2015, 17:32
Už kynou tak doufám že budou dobré langoše má rodinka moc ráda a dělala jsem stále stejné tak uvidíme jaká bude změna, díky za recept (Y) (Y) (Y)
akdar 8. 5. 2014, 18:47
Děkuji za recept, jsou výborné!
lidare 30. 7. 2013, 14:52
(Y)jsou úžasné,vyzkouším :-) (Y)
daforo 30. 7. 2013, 13:43
Já je dnes zkusila a byly super!!! A odkapávání na mřížce - na stojáka - dobrej nápad (clamp)
žabada 29. 6. 2013, 19:11
Langoše mám mooooc ráda, určitě recept vyzkouším :-)
ajkammm 29. 6. 2013, 18:50
vyzkouším :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie